Datum:

16.01.2016. 23:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2150 pregleda

Ruski proizvođač automobila i kamiona “GAZ” saopštio je da razmišlja o proizvodnji svog programa u Srbiji, ali da je preuranjeno govoriti o zameni turskih sa srpskim fabrikama.

“Analiziramo potencijal srpskog tržišta auto-delova i otvoreni smo za uzajamno korisnu saradnju sa srpskim kompanijama, ali je u ovom trenutku preuranjeno govoriti o zameni turskih fabrika”, rečeno je u pres-službi Grupe “GAZ”.

Vest da će najveći ruski proizvođači automobila i kamiona “Avtovaz”, “Kamaz” i “GAZ” preseliti proizvodnju auto-delova iz Turske u Srbiju srpski mediji su objavili nakon posete potpredsednika ruske Vlade Dmitrija Rogozina Beogradu.

Rogozin je rekao da postoji šansa da “Avtovaz” i “Kamaz” presele svoju proizvodnju auto-delova iz Turske u Srbiju i da Vlada Rusije razmatra tu mogućnost.

“Do sada su se te komponente za vozila proizvodile u Turskoj. Verujemo da je srpska industrija sposobna da ih proizvede. To će, takođe, dati ozbiljan finansijski doprinos srpskoj privredi”, rekao je Rogozin, ističući da će Rusija time u Srbiji dobiti ozbiljnog partnera.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)