Datum:

28.06.2014. 11:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4851 pregleda

Ford je u poslednje vreme veoma aktivan kada je reč o novim rešenjima iz oblasti bezbednosti. Nakon vazdušnog jastuka koji štiti kolena suvozača, američki proizvođač predstavio je bočni zavesasti vazdušni jastuk za putničku verziju kombi modela Transit.

Jastuk je dugačak 4,6 m i tri puta je veći od standardnih vazdušnih zavesa koje se ugrađuju u putnička vozila. Razvijen je u saradnji sa kompanijom TRW Automotive jednim od vodećih svetskih proizvođača sistema aktivne i pasivne bezbednosti u automobilima.

Ford je saopštio da će se ovaj džinovski jastuk ugrađivati u model Transit koji može da preveze 15 osoba. Dizajniran je tako da obezbedi zaštitu putnika u predelu glave i vrata u slučaju bočnog sudara ili prevrtanja vozila.

Uprkos veličini, vreme potrebno za njegovo aktiviranje isto je kao i kod klasičnih vazdušnih zavesa.

Pored zavesastog vazdušnog jastuka, Ford u Transit ugrađuje i druge sisteme bezbednosti. Standardna opema podrazumeva i bočne vazdušne jastuke za vozača i suvozača, sigurnosne pojaseve za sve putnike, elektronski sistem protiv prevrtanja vozila i sistem koji u slučaju saobraćajne nesreće automatski poziva pomoć.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)