Datum:

14.09.2016. 16:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes je u Štutgartu predstavio svoju viziju kombija budućnosti, kako bi i ova grana automobilske industrije uhvatila korak sa inovacijama koje su već prisutne u drugim granama automobilizma, kao i drugim vidovima transporta ljudi i robe.

U sledećih pet godina, Mercedes je planirao da za ovu svrhu pripremi investicije u vrednosti oko 500 miliona evra, a na projektu već radi oko 200 zaposlenih. Glavne baze su Štutgart u Nemačkoj i Silikonska dolina u SAD. Razvoj i usavršavanje u prvom koraku obuhvataće investicije vezane za digitalizaciju, automatizaciju i robotiku u kombijima, kao i inovativna rešenja vezana za njihovu mobilnost.

Prvi korak koji je posebno zanimljiv za širu javnost je predstavljanje “vižn vena”, studije kombija budućnost koji će u potpunosti biti pokretan električnom energijom, a namenjen je dostavama ka krajnjim korisnicima u urbanim sredinama.

Kombi sadrži potpuno automatizovan kargo prostor i dronove za dostavu. Kombi je opremljen sa sistemom električnih motora snage 75 kilovata, koji će u zavisnosti od aplikacija na samom kombiju, moći da mu obezbede “domet” od 80 pa do čak 270 kilometara. Narvano, uz nultu emisiju štetnih gasova.

02

03

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)