Datum:

16.02.2014. 23:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3761 pregleda

U saobraćaju svakom nešto smeta – od vozača koji usporavaju sve ostale, do onih koji ne koriste migavac kada skreću.

Iako su svi išli u auto-škole i polagali vozački ispit, ne ponašaju se svi vozači u saobraćaju na isti način. Različiti pogledi na vožnju, stečene loše navike, karakter vozača – sve to utiče na njegovo ponašanje za volanom.

Pogledajte koji su to tipovi vozača koji najčešće nerviraju ljude u saobraćaju:

Obožavaoci trka

Sigurno mislite da ćemo pisati o prebrzoj vožnji, ali ne – obožavaoci trka su kategorija sama za sebe. To su oni vozači koji stalno pokušavaju da budu brži od ostalih u saobraćaju.

Čak i kad sa 200 metara udaljenosti mogu videti da je na semaforu crveno, i dalje će želeti da se ubace ispred vas. Čestitamo, vi ste stigli prvi – na crveno!

Neodlučni vozači

Neodlučni vozači znaju naročito da iznerviraju ostale koji voze iza njih. To su oni koji sve do semafora voze neverovatno sporo i koče saobraćaj, a onda projure kroz žuto tik pre nego što se pretvori u crveno.

Paranoik u nama automatski misli da je to bilo namerno. Ko zna, možda su u pitanju kriminalci koji misle da ih neko prati?

Podvojene ličnosti

Ako ste ikad pomislili da je neko u saobraćaju lud, onda su to verovatno vozači koji bi se mogli nazvati podvojenim ličnostima. To su oni koji voze sporo sve dok ih ne prestignete i prestrojite se ispred njih.

Onda, kao da su se upravo probudili, podivljaju i počnu voziti kao manijaci sve dok opet ne budu ispred vas. Nakon toga se ponovo vraćaju u svoju mirnu i sporu vožnju.

Obzirni vozači

Bezobzirni vozači su verovatno najgori, u to nema sumnje. No, nisu ni svi obzirni vozači cveće. Preterano obzirni vozači koji puštaju previše vozila da se iz sporedne trake priključe na glavni put pripadaju toj grupi.

Još su gori oni koji džentlmenski puštaju sve druge da prođu pre njih, iako postoje savršeno upotrebljiva pravila o tome ko ide prvi, i tako zbunjuju ostale vozače, koče saobraćaj i izazivaju sudare.

Majstori za parkiranje

Postoji nešto kod vozača što ih tera da parkiraju svoj automobil što je moguće bliže odredištu. U slučaju tržnog centra takvi će vozači pokušati naći mesto ispred ulaza, a u tu svrhu će čak i usporavati saobraćaj jer neko upravo izlazi sa “njihovog” parking mesta.

Ekstremni tip ove vrste vozača često vidi parking mesto koje i ne postoji, a takve ćete prepoznati po četiri uključena migavca i ometanju ostalih vozača koji pokušavaju da se provuku između njih i drugih vozila.

Taksisti

Sve je dobro dok se vozite u taksiju. Ne vozite se ni prebrzo, ni presporo. Taksiji su oličenje udobnosti što oslikava i opušteni stil vožnje. Ukratko, kao da ste na masaži uz mirisne sveće.

Međutim, ako ste izvan taksija, jedino što osećate je da taksisti misle da za njih vrede neka druga saobraćajna pravila, voze presporo ili prebrzo, prestrojavaju se u zadnji čas. A još imaju i svoja posebna parking mesta!

Vozači koji veruju u telepatiju

Svi oni koji skreću, a pri tom ne koriste migavce, nesumnjivo veruju da žive u svetu prepunom telepata koji mogu pročitati njihov um. Međutim, ako to radite, moramo vam otkriti da ne spadate u superheroje, već u superzlikovce!

Vozači koji imaju rotaciona svetla

Jedini koje iole podnosimo dok voze s upaljenim rotacionim svetlima su vatrogasci i hitna pomoć. Svi ostali – uključujući i crne limuzine sa zatamnjenim staklima – izazivaju škrgutanje zuba. Ti vozači, kad upale “rotaciju”, misle da su postigli besmrtnost i jure kroz saobraćaj kao da su jedini na putu.

Ali, put zapravo nije prazan, već pun frustriranih i umornih ljudi koji se vraćaju s posla, a poslednja stvar koju oni žele je da im neko govori da se sklone s puta jer prevoze važnu osobu ili zatvorenika – ili u slučaju nekih političara – oboje!

A kakvi to vozači vas najviše nerviraju u saobraćaju?

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)