Datum:

16.07.2011. 11:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 8892 pregleda

Odabir boje automobila uobičajen je način za izdvajanje iz mase, a razvojem tehnologije dobili smo mogućnost odabrati praktično unikatan premaz za svoje vozilo. Ipak, neke su boje popularnije od drugih, a koje bi trebale biti moderne u bližoj budućnosti, pokušali su pogoditi u BASF-u.

Nemačka kompanija pre pet godina predvidela je rast popularnosti bele i smeđe boje, a sada tvrde da bismo u dogledno vreme, zbog ekološke osvešćenosti, trebali videti još veći udio automobila u zemljanim tonovima.

To ne znači da će bela izgubiti svoje dominantno mesto u poretku, no možemo očekivati više mešanih nijansi bele kao što su prljavo bela ili pak bela boja svetleće diode.

”U skladu s brzim tehnološkim napretkom, na evropskim cestama videćemo boje kao što su bela boja svetleće diode, briljantno tirkizna, sjajno crna ili svetlo crvena”, kažu u BASF-u te zaključuju: ‘Želja za različitošću biće izražena u bojama koje znače nešto novo ili jedinstveno, bež i sivo-bež, a mogući su i tonovi boje marelice i ružičaste boje te nijanse zlatne koje se čak mogu približiti crvenkasto-zlatnoj.”

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)