Datum:

18.07.2015. 14:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4446 pregleda

Osnivač Koenigsegga najavio je da švedski brend razmatra lansiranje pristupačnijih automobila u budućnosti.

Kristijan von Kenigseg je u intervjuu za “Car Throttle” rekao da bi high-end tehnologija, implementirana u nedavno proizvedene modele kao što su Agera RS, One:1 i Regera mogla biti, u nešto jednostavnijoj formi, korišćena u izradi običnih automobila, koji bi se mogli proizvoditi pod novim podbrendom, dok će Koenigsegg biti rezervisan za bogatije kupce.

Kenigseg kaže da ova kompanija takođe razmatra udruživanje sa drugim automobilskim proizvođačima u pravljenju pomenutih modela, ali da je sada prerano za otkrivanje bilo kakvih detalja.

Do tada, ova kompanija će raditi na svom prvom modelu sa četvoro vrata, koji će biti predstavljen u narednih pet godina, dok se od manjih automobila koji bi bili rivali vozilima poput Porschea 911 odustalo.

Osnivač kompanije Koenigsegg rekao je, uprkos tome što je njegova kompanija prihvatila trend korišćenja hibridne tehnologije, on i dalje veruje da postoji mnoštvo neistraženog potencijala motora sa sagorevanjem koji, zajedno sa snažnijim električnim motorima i lakšim baterijama, mogu da posluže kao osnova za high-end modele.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)