Datum:

03.02.2013. 11:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4091 pregleda

Čuveni crni taksi, jedan od najprepoznatljivih simbola Londona, prelazi u ruke kineske kompanije Gili holding grup (Geely Holding Group).

Gili, u čijem je vlasništvu i švedski Volvo, saopštio je da je kupio britansku firmu Manganiz Bronz holdings (Manganese Bronze Holdings), koja je proizvodila čuvene britanske taksije.

Kineska kompanija navodi da je kupila Manganiz, koji je krajem prošle godine proglasio bankrot, za nešto više od 11 miliona funti (17,5 miliona dolara). Gili je bio vlasnik 20 odsto akcija britanske firme pre nego što je otišla u stečaj.

Gili je jedan od ambicioznih kineskih proizvođača automobila koji su se okrenuli inostranim tehnologijama i markama da bi ubrzali svoj razvoj. Kompanija je 2010. kupila Volvo, a takođe proizvodi sopstvene marke automobila, gili, emgrand, gligl i englon, prensoi AP.

“Odlučni smo u nameri da povratimo uspeh ovog čuvenog modela”, rekao je predsednik Gilija Li Šufu, napominjući da će kompanija nastaviti da proizvodi i servisira automobile Manganiza. Popularni kockasti crni taksi TX4 proizvodiće se u fabrici u engleskom gradu Koventriju.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)