Datum:

04.05.2011. 2:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4149 pregleda

Poznata kineska građevinska firma “Sinohidro korporejšn”, zainteresovana je za izgradnju Koridora 10 i energetskih objekata u Srbiji.

Predstavnik kompanije Li D Džou je kazao da je ta kompanija zainteresovana za deonice na kojima će se graditi autoput na trasi Koridora 10.

Džou kaže da će Sinohidro učestvovati na tenderu za izgradnju Koridora 10 od Grabovnice, kod Leskovca, do Grdelice, i od Vladičnog Hana do Donjeg Neradovaca, i u maju podneti ponudu za izvođenje radova.

Član skupštine “Koridora Srbije” Nenad Ivanišević je rekao da je otvaranje tenderskih ponuda za izgradnju tih deonica zakazano za 13. maj u Beogradu.

Zvaničnik kineske korporacije je naveo da je Sinohidro zainteresovana i za učešće u drugim infrastrukturnim projektima navodeći da ta firma, pred hidroelektrana i puteva, gradi i pruge, aerodrome i druge objekte. On je naglasio da Sinohidro želi da sarađuje sa srpskim građevinarima tako što bi domaće firme bile podizvođači ili partneri.

Ova kineska kompanija je učestovala na tenderu za izgradnju dva tunela Pržojna Padina i Progon, ukupne dužine 1,7 kilometara, na obilaznici oko Dimitrovgrada na putnom Koridoru 10.

Sinohidro je ponudila da tunele izgradi za oko osam milijardi dinara, dok je najnižu cenu ponudila grčka firma Terna od 3,83 milijarde, a najvišu od 11,15 milijardi dinara dala je grupa ponuđača koju čine Por i Umvelt i Energoprojekt niskogradnja.

Sinohidro korporacija je državna firma za projektovanje i građevinarstvo i najveća u svetu hidroenergetska kompanija.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)