Datum:

09.08.2014. 23:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3738 pregleda

Premijer Srbije otvorio radove na auto-putu od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Rok za završetak – 30. april 2017. Do Zlatibora će se stizati za sat i po. Finansiranje iz kredita od 333,7 miliona evra.

Sit sam kašnjenja i aneksa! Anekse i probijanje rokova ubuduće okačite mačku o rep! Ovim oštrim rečima danas je premijer Aleksandar Vučić započeo posetu gradilištu na Koridoru 11 u selu Stublenica, gde je počela izgradnja petlje „Ub“. Kako kaže premijer, dve deonice auto-puta Beograd – južni Jadran, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, moraju da budu završene do 30. aprila 2017. godine. Tada će se od glavnog grada do Zlatibora stizati za sat i po.

– U Srbiji se više neće kasniti, neće biti Potemkinovih sela – poručio je premijer. – Ono što kažemo, to ćemo i da uradimo. Građani mogu da računaju da će do 2017. godine koristiti ovaj auto-put. Izvinjavam se što sam ponekad u obraćanju preoštar. To radim zato što se plašim da se ponekad u Srbiji, posebno u tom delu javnog sektora, ne mogu bez teškog i velikog pritiska ostvariti rezultati. Zamolio sam da se ubrzaju radovi i da izvođači pokušaju da ih završe i pre roka, do kraja 2016. godine.

0808-Beograd_Juzni-JaPremijer kaže da su sve građevinske dozvole za ove deonice izdate i da je ostalo još samo da se reši manje od pet odsto zemljišta za eksproprijaciju. Inače, radovi na ovim deonicama finansiraju se iz kineskog kredita od 333,7 miliona dolara. Glavni izvođač je kineska „Šandong haj spid grupa“, koja će ove godine ući u 500 najboljih kompanija na svetu. Kako je ugovorom i precizirano, oko 50 odsto radova izvodiće srpski „Energoprojekt“.

U poštovanju rokova pomoći će i vlada koja, kako kaže Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, čini sve da građevinarstvo i infrastruktura budu osnova budućeg razvoja zemlje. Ambasador Kine u Srbiji, Li Mančang, ističe da je Vlada Srbije vredna, efikasna, sposobna i odgovorna i da zato i kineska strana treba da poštuje sve rokove.

Inače, ugovor o izgradnji ovih deonica ukupne dužine 50 kilometra sklopljen je u maju prošle godine. Na prvoj deonici, od Obrenovca do Uba (26 kilometra) biće izgrađeno 14 mostova, a na delu od Lajkovca do Ljiga (24 kilometra) 16 mostova i jedan tunel.

Put u Peking

Premijer Vučić posetiće 10. septembra Peking na poziv kineskog premijera. Kako je najavio, očekuje se potpisivanje nekoliko važnih ugovora, koji će iznenaditi Srbiju, jer će na osnovu njih naša zemlja u infrastrukturnom smislu postati jača, snažnija, moćnija i važnija.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)