Datum:

07.01.2012. 20:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7290 pregleda

Ako projekat kineskog dizajnera Juhana Džanga ikada stigne do fabričkih pogona, klasični drumovi nam, kako tvrdi, u budućnosti neće biti potrebni. Njegov novi koncept automobila predviđen je za sve terene – asfalt, pesak, vodu i led.

Mladi kineski pronalazač Juhan Džang predstavio je novi koncept automobila na kojem je radio prethodnih meseci – spektakularno vozilo koje može da se vozi po asfaltu, pesku, ledu i vodi!

Njegov dizajn automobila za sve terene baziran je na principu rada hoverkrafta i može da se kreće maksimalnom brzinom od 100 kilometara na čas.

S obzirom na to da ga je 21-godišnji Džang dizajnirao za takmičenje koje je sponzorisao poznati nemački proizvođač automobila “Volkswagen”, spolja izgleda kao (mnogo) frizirani „široko”, nazvan “Volkswagen Aqua”.

Odlikuje ga ultramoderan dizajn sa četiri propelera i integrisanim vazdušnim jastucima, koji se naduvavaju radi lebdenja po podlozi.

Takođe ima i ekološku crtu – dva motora pokreće hidrogensko gorivo sa nula procenata emisije ugljenika.

Jedan od motora zadužen je za naduvavanje vazdušnog pojasa oko auta da bi ga podigao sa tla, a drugi ga pokreće napred i kontroliše pravac.

„Nema boljeg vida transporta od vozila na vazdušnom jastuku, jer se jednako dobro kreće po drumu, ledu i vodi. Nadam se da će ‘Aqua’ biti pristupačan superautomobil, dostupan javnosti jednoga dana”, ističe Džang.

Inače, propozicije takmičenja su od dizajnera zahtevale da kreiraju „kinesko ‘off-road’ vozilo”.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)