Datum:

22.09.2017. 22:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vest sedmice dolazi nam iz Zagreba. Dok mi u Srbiji licitiramo koliko nas je stotina miliona evra Vlada Borisa Tadića “olakšala” kroz podupiranje Fiatove “investicije” u Kragujevac, iz Hrvatske stiže vest o pravoj i svežoj milionskoj investiciji u firmu Rimac.

Naime, još od aprila se šuška a juče je i zvanično obelodanjeno, da je najveći azijski proizvođač baterija Camel Group sklopio je ugovor o investiciji vrednoj 30 miliona evra sa kompanijama Rimac Automobili i ćerkom kompanijom Greyp Bikes, odnosno sa njihovim osnivačem i vlasnikom Matom Rimcem.

Ovom značajnom investicijom je zaključeno najveće direktno strano ulaganje u jednu hrvatsku tehnološku kompaniju, saopštili su iz Rimca.

Od ukupnog uloženog iznosa, 3 miliona evra je namenjeno za razvoj električnih bicikala u koje proizvodi Greyp kompanija.

Većinski deo kapitala će biti upotrebljen za pokretanje novih proizvoda, širenje proizvodnog kapaciteta i globalno širenje ova dva brenda.

“Ulaganje će nam pomoći za dalje ubrzanje rasta, uvođenje novih proizvoda na tržište i proširenje naše globalne prisutnosti, kao i pokretanje električnog superautomobila nove generacije koji ćemo predstaviti svetu iduće godine” -rekao je Mate Rimac.

Direktor Camela Liu Changlai rekao je da su nakon dubinskog proučavanja tržišta zaključili da je Rimac savršeni partner, jer je lider tehnologije električnih vozila na mnogim područjima.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)