Datum:

15.06.2018. 9:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kineska startap kompanija koja se bavi proizvodnjom električnim vozila, dobila je još 500 miliona dolara u investicijama kako bi pokrenula proizvodnju.

Naime, agencija Rojters navodi da je kompanija Contemporary Amperex Technology, jedan od najvećih proizvođača baterija u Kini zapravo i jedan od najvećih investitora u drugoj rundi finansiranja.

Prošlog meseca je potvrđeno i da je proizvođač automobila FAW grupacija, koja je u vlasništvu države, u Byton investirala 260 miliona dolara.

Predsednik kompanije Byton, Danijel Kirhert je naveo da če različiti investitori iz različitih branši doprineti razvoju njegove kompanije, kao i da će im doneti različite prilike za razvoj.

Početkom ove godine, kompanija Byton je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavila svoj prvi koncept model krosover automobila. Ovaj koncept ujedno predstavlja i uvid u to kako će izgledati prvo serijsko vozilo te kompanije, kako su tada naveli iz kompanije, sa jednim punjenjem može da pređe i do 402 kilometara u uvodnoj varijanti, te da će se baterije za još dodatnih 241 kilometar puniti svega 20 minuta.

Pored električnog pogona, Crossover koncept kompanije Byton poseduje i treći nivo autonomije, dok će kasnije preći u četvrti nivo. Byton će svoja vozila plasirati na tržište SAD, Kine i Evrope.

Planovi kompanije Byton se ne završavaju sa ovim konceptom. Naime, kompanija je danas predstavili i koncept električnog sedan modela po nazivu K-Byte, na Sajmu potrošačke elektronike u Aziji.

Očekuje se da ovi modeli stignu u salone do 2021. godine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)