Datum:

08.01.2011. 19:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6313 pregleda

Francuski poslanik i stručnjak za industrijsku špijunažu Bernar Kareon izjavio je da ima indicija da je Kina umešana u špijuniranje francuske kompanije za proizvodnju automobila „Reno”.

Kareon je francuskom radiju rekao da „nekoliko obično pouzdanih izvora” tvrdi da je kineski kupac pokušao da pribavi tajne informacije od trojice top menadžera „Renoa”, koji su početkom sedmice suspendovani.

Francuska kompanija je suspendovala trojicu menadžera pod optužbom za industrijsku špijunažu, a francuski mediji su preneli da su zaposleni umešani u curenje informacija o elektrotehnologijama, koje usavršava „Reno”.

Imena i dužnosti suspendovanih radnika nisu navedena, ali je poznato da su bili članovi direkcije kompanije i članovi tima za projekte električnih automobila.

Zvanični predstavnik francuskog automobilskog koncerna je objasnio da je odluka o njihovoj suspenziji doneta posle istrage, pokrenute krajem avgusta 2010. godine, kada se i saznalo za curenje informacija iz „Renoa”.

Kompanija „Reno” je 2007. godine bila uvučena u skandal vezan za curenje informacija o električnim tehnologijama, kada su sredstva javnog informisanja objavila slike budućih električnih automobila i neke njihove karakteristike.

Kako je ranije objavljeno, kompanija „Reno” planira da 2011. godine pokrene prodaju električnih verzija automobila „fluens” i „kangu”, kao i električne modele „zoi” i „tvizi”.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)