Datum:

13.09.2014. 11:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9334 pregleda

Kineske vlasti kaznile su proizvođače automobila “Audi” i “Krajsler” sa 40,5 odnosno 5,2 miliona dolara zbog kršenja anti-monopolskih zakona, u okviru opsežne istrage u automobilskoj industriji.

Vlada u Pekingu je danas saopštila da je istragom otkriveno da je Audijeva kineska ispostava kršila zakone tako što je prodavcima automobila nametala minimalnu cenu koju su naplaćivali za prodaju i usluge, dok je “Krajsler” nametao minimalne prodajne cene i cene popravki, prenosi Rojters.

Kineske vlasti su krajem avgusta kaznile 10 japanskih prozivođača auto-delova sa više od 200 miliona dolara zbog nameštanja cena, što je najveća kazna otkako je 2008. u Kini stupio na kaznu antimonopolski zakon.

Sve veći broj stranih kompanija u Kini tvrdi da su na meti nepravednih antimonopolskih istraga i najavljuju da bi, ako se uslovi poslovanja ne poboljšaju, mogle umanjiti svoje investicije u toj zemlji. Kineski zvaničnici, međutim, obacuju tvrdnje stranih firmi da su im one na meti i navode da podjednako istražuju i strane i domaće kompanije ukoliko postoji sumnja da su kršile propise.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)