Datum:

05.12.2015. 11:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6467 pregleda

Već znamo da je početak prodaje Alfe Romeo Giulije odložen, baš kao i lansiranje neimenovanog CUV modela, ali čini se da stvari postaju još gore. Naime, Bloomberg izveštava da je i Maserati odložio lansiranje svog novog modela Alfieri, a krivac za to je – Kina.

Usporavanje kineskog tržišta, koje doživljava najmanju stopu rasta u gotovo tri decenije, nateralo je Fiat Chrysler da preispita svoje planove kada su u pitanju italijanski modeli. Kompanija će očigledno radije prebaciti fokus na restilizovanje MiToa i Giuliette nego što će forsirati lansiranje Alfinog CUV-a i veće limuzine. U FCA smatraju da bi ova dva modela bolje prošla u Evropi.

Ova vest je indikativna jer pokazuje da se ambiciozni planovi Serđa Markionea baš i ne ostvaruju na način na koji je to očekivano. U slučaju MiToa, kompanija je spremna da se vrati originalnoj strategiji. Ovaj predstavnik Alfe iz B segmenta je trebalo da završi svoj vek najkasnije 2016., međutim, on će sredinom sledeće godine biti unapređen.

Što se Maseratija tiče, nema mnogo toga da se kaže. Alfieri je trebalo da krene u prodaju sledeće godine, međutim, to se neće desiti Twituj ovo!. Nema informacija kako će i da li će Maserati svoje prioritete prebaciti na neki drugi model, ili je prosto reč o finansijskoj politici unutar FCA.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)