Datum:

24.08.2017. 10:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bilo koji “Kijin” automobil je teško svrstati u neku od klasa automobila. Ukoliko “odgovara” po dimenzijama, “odudara” po opremi. Jer, ako ste srećnik koji je za komandama nekog od automobila ovog južnokorejskog giganta, shvatite da imate bar za “broj veći” paket opreme.

Kada uzmete, kao što smo mi na testu, “kiju sid 1.6 GDI”, iznenadite se što je “ergela pod haubom” sastavljena čak od 135 “konja”, pri tome vrlo “razigranih” (obrtni moment je 163 Nm). Potrošnja je još nešto što će vas pozitivno iznenaditi, jer u proseku ne prelazi pet i po litara (fabrički podaci kažu 5,2)

Elegantan i sportski automobil s tehnologijom state-of-the-art, dizajniran u “Kijinom” evropskom dizajnerskom odeljenju, kako tvrde u ovoj kompaniji, privlači veliku pažnje.

A da “Kija” posebnu pažnju posvećuje dizajnu, najbolje govori činjenica da su sad već legendarnog automobilskog dizajnera Pitera Šrejera postavili da bude “glavni bos” cele kompanije.

Lep spolja, izuzetan iznutra, i pritom krcat najnovijom tehnologijim – to je ukratko “kija sid”.

Već u početnom paketu opreme nema šta nema. Spisak onoga šta “Kija” ugrađuje u ovaj automobil koji se pravi u Slovačkoj, u čuvenoj fabrici u Žilini, stvarno je dugačak. Tu su šest vazdušnih jastuka, što napred, što nazad, što na boku, zatim ceo sistem elektronske asistencije za vozača prilikom vožnje i kočenja, od ABS do ESP sistema. Pomoć pri kretanju na uzbrdici je takođe standadrna oprema, kao i klima-uređaj, audio-sistem, komande na upravljaču…

“Kija sid” sa petoro vrata košta, s popustom, 11.200 evra (“prosid” sa troja vrata staje 9.900 evra), a pri kupovinu su vam na raspolaganju najpovoljniji krediti, kao i sistem kupovine “staro za novo”, pri čemu nije bitan brend starog vozila.

I, naravno, sleduje vam sedmogodišnja garancija.

Podaci

  • 5,2 l/100 km je prosečna potrošnja
  • 4.310 mm je dužina
  • 1.780 mm je širina
  • 2.650 mm je međ. rastojanje
  • 1.470 mm je visina
  • 1.591 ccm je zapremina motora
  • 135 KS je maksimalna snaga
  • 12,7 sekundi je ubrzanje 0-100 km/č

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)