Datum:

15.02.2018. 16:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Krajem prošle godine je, u najbrže rastućem segmentu automobilskog tržišta, južnokorejska “Kija” predstavila svoj novi krosover nazvan “stonik”, koji je za vrlo kratko vreme prodat u 11.747 primeraka.

Iako je na svim tržištima, a naročito na evropskom, nastavila snažan rast, ova kompanija ne posustaje.

Tako je već sada najavljen novi “kija sid”, koji će doživeti svetsku premijeru na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi. “Sid” će biti predstavljen u hečbek varijanti, uz još jednog člana nove porodice “sid”.

Ovaj “sid” treće generacije, dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi, donosi inovativne tehnologije i motore, novi sportski izgled, kao i odazivniju vožnju.

Novi “sid” su dizajnirali u “Kijinom” evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, a inspiraciju su magovi dizajna našli u fastback obliku “stingera”. Novi model, namenjen isključivo evropskom tržištu, u odnosu na prethodnika se može pohvaliti unapređenim voznim svojstvima po pitanju dinamičnosti, odazivnosti i prefinjenosti.

“Novajlija” je donekle promenio i ime – cee’d je postao Ceed, što je engleska skraćenica za auto, a pošto dolazi iz Evropske zajednice, može se pohvaliti i evropskim dizajnom (Community of Europe, with European Design).

Prodaja novog “sida” širom Evrope počinje u drugoj polovini godine. Treba istaći da je prethodna verzija u 2017. u Evropi prodata u 72.105 primeraka.

“Kija” ne zapostavlja ni druga tržišta pa je tako na Salonu automobila “Ekspo 2018” u Nju Delhiju (7-14. februara) predstavila SP koncept novog kompaktnog SUV namenjenog indijskom tržištu.

Koncept ima dinamičan izgled s prednjim delom na kome dominira izrazito velika maska, dok su glavna svetla, opremljena LED tehnologijim, tanka i izdužena.

Kako bi SUV bio atraktivniji i privlačniji mladima, opremljen je dvobojnim aluminijumskim felnama, dok je boja krova u kontrastu u odnosu na ostatak karoserije.

– Koncept možda jeste malo stilski prenaglašen, ali verujte, serijski model biće vrlo sličan ovom – obećava šef dizajna Peter Šrajer.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)