Datum:

17.01.2018. 13:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova Kia Forte debitovala je na Salonu automobila u Detroitu, a ovaj korejski proizvođač je istom prilikom otkrio da radi na kompletno drugačijem projektu.

Reč je o proizvodnoj verziji Telluride koncepta koji je debitovao pre nekoliko godina u Motor City-ju, a o njemu je predsednik i direktor dizajna ovog brenda Piter Šrajer je samo kratko rekao: „Da, mi zapravo radimo na tom automobilu.”

Telluride, za sada još uvek nepoznatog finalno-proizvodnog imena, biće pozicioniran na vrhu ranga SUV-ova ovog proizvođala, kao i iznad Sorento modela, a u ponudi će se naći na mnogim tržištima, uključujući SAD i Rusiju. Pitanje je da li će se naći i u Evropi, koja je izazovno tržište za velike SUV-ove i što trenutno pokriva Sorento. Još uvek nije poznato gde i kada će se ovo vozilo proizvoditi.

Telluride koncept predstavljen je 2016. godine, a u njegovoj osnovi nalazi se ista arhitektura kao u Sorento modelu, uz modifikacije potrebne za veće vozilo. Ima i plug-in hibridni pogon sa 3.5-litarskim V6 benzinskim motorom i električnim, tako da zajedno tvore 400 konjskih snaga, što bi mogla biti jedna od pogonskih opcija proizvodne verzije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)