Datum:

04.09.2012. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4474 pregleda

Početkom septembra, korporacija KIA Motors proširila svoje aktivnosti na polju korporativne društvene odgovornosti kroz projekat Green Light. Reč je o programu čiji je cilj da populaciji omladinskog uzrasta u siromašnim društvima učini pristupačnijim zdravstvene i obrazovne usluge.

KIA Motors i južnokorejska nacionalna TV i radijska mreža SBS zajedno su donirali sredstva za gradnju škole Maendeleo, u tanzanijskoj prestonici Dar es Salaam, koja će služiti i kao sedište celog projekta. KIA će 2012. godine za čitav projekat ukupno izdvojiti 13 miliona američkih dolara.

Južnokorejska kompanija je 2011. godine predstavila svoje osnovne principe korporativne društvene odgovornosti koji imaju za cilj da pomognu da se prebrode društveni, ekonomski, transportni i zdravstveni problemi na kriznim žarištima u nerazvijenim delovima sveta.

Izgradnja škole, gde će biti smešten i centar Green Light, biće završena u oktobru 2012. Škola će imati 4 učionice, 2 laboratorije i biblioteku, a osim toga objekat će služiti i kao višenamenski prostor za Green Light aktivnosti, dopunsku nastavu, skladište i dispečarski centar za 4 Kijina kamiona.

U okviru projekta Green Light, KIA planira da proširi aktivnosti i na druge države i regione, a uskoro sledi projekat u jugoistočnoj afričkoj državi Mali.

Ovaj program će se odvijati u saradnji sa projektom Food for the Hungry International – Korea (KFHI), globalnom neprofitnom organizacijom, koja se fokusira na polja sprečavanja gladi, otkrivanje izvora vode, osnovne zdravstvene nege i povećavanja prihoda najsiromašnijih slojeva.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)