Datum:

21.04.2019. 9:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kia Motors je na salonu automobila u Šangaju predstavila model Kia K3 i njegovu plug-in hibridnu varijantu K3.

Najnovija varijanta limuzine srednje klase dizajnirana je i konstruisana isključivo za kinesko tržište, gde za razliku od Evrope prevladavaju limuzine.

Novi K3 donosi jedinstven dizajn spoljašnjosti, koji se slaže sa prostranom, visokokvalitetnom kabinom, a pokreću ga efikasni benzinski i plug-in hibridni pogon. Pored toga model nudi širok izbor tehnologija i funkcija, koje zahtevaju kineski kupci.

K3 i K3 Plug-in Hybrid učestvovaće u kineskom turing prvenstvu CTCC (China Touring Car Championship), na kojem će K3 CTCC predstavljati sve dinamične mogućnosti Kijinog najnovijeg modela.

Novi model u Šangaju predstavlja potpuno novi dizajn i najnovije tehnologije, koje traže kineski kupci.

Dizajn novog K3 poveren je potpredsedniku i vođi Kijinog dizajna za Kinu, Olegu Sonu. Karoseriju vozila karakterišu glatke, izvajane i oštre, precizne linije, koje kreiraju modernu estetiku, koja odudara na drumu.

Precizni detalji pružaju novom K3 moderan, tehnološki izgled, koji između ostalog donosi karakteristična LED svetla, koja svojim treperenjem podsećaju na puls, što će mnogim kupcima ubrzati rad srca.

Novi K3 biće raspoloživ sa dva benzinskima motora – sa 1,5-litarskim atmosferskim i 1,4-litarskim T-GDI turbobenzinskim motorom.

K3 Plug-in Hybrid takođe je u Šangaju premijerno predstavljen i namenjen je pozicionisanju Kije na tronu globalnog lidera proizvođača alternativnih pogona.

Eksterijer i enterijer modela K3 Plug-in Hybrid suptilno se razlikuju od obične K3 varijante – dizajnom, koja reflektuje njegov aerodinamičan, visoko efikasan karakter. Priključni hibrid ima prepoznatljivu ‘ECO plug-in’ oznaku, a njegov infotainment sistem korisnicima omogućava traženje najbližih punionica.

K3 CTCC, čiji nastanak je inspirisan Kijinim GT modelima, namenjen je zauzimanju pobedničkog trona na kružnim trkama. Vozilo će nastupati u novoj sezoni 2019 CTCC.

Kia R.E.A.D.

Kia Motors u Šangaju predstavlja nove tehnologije, razvijene za post-autonomnu vožnju. Kijin sistem prilagođavanja vožnje emocionalnom raspoloženju u realnom vremenu (R.E.A.D) je usmeren u budućnost, kada će autonomna vozila biti norma, a poboljšanje iskustva čovekove mobilnosti prioritet.

Sistem R.E.A.D. može pomoću tehnologije veštačke inteligencije i prepoznavanja bioloških signala analizom vozačevog emocionalnog stanja u realnom vremenu optimizovati i pojedinačnoj osobi prilagoditi prostor u kabini vozila.

Tehnologija prati vozačevo emocionalno stanje upotrebom senzora, koji čitaju njegove izraze lica, puls i provodnost kože (elektrodermalna aktivnost). Sistem prilagodi kabinu sa obzirom na ocenu pet osećaja i tako stvara bolju sredinu.

Tehnologija mašinskog učenja veštačke inteligencije omogućava kreiranje osnove ponašanja korisnika, na osnovu čega sledi identifikacija uzoraka i trendova i u skladu sa tim prilagođava kabinu.

Posetioci Kijinog šangajskog izložbenog prostora mogu tokom organizovanih ogleda i sami da isprobaju sistem R.E.A.D.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)