Datum:

23.06.2015. 20:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

0 komentara 4522 pregleda

Kia Motors je na svečanosti u Meksiko Sitiju zvanično objavila početak poslovanja u najvećoj centralnoameričkoj zemlji. Osim prodaje automobila, Kia planira da u Meksiku otvori i proizvodni pogon kapaciteta 300 hiljada vozila.

Deveti najveći proizvođač automobila na svetu ulazi na tržište koje ima 120 miliona stanovnika, a početku će nuditi tri modela – limuzinu Forte (Cerato ili K3 u nekim zemljama) i SUV vozila Sportage i Sorento.

Do kraja 2015. će im se pridružiti i limuzina Optima.

“Naš ulazak u Meksiko, u jednu od retkih preostalih zemalja gde Kia do sada nije bila prisutna, jasan je znak značaja ovog tržišta za našu budućnost”, rekao je izvršni direktor kompanije, Thomas Oh.

Kia će uskoro početi i da izrađuje automobile u Meksiku. Fabrika u Peskueriji, blizu Montereja, čija je izgradnja počela u oktobru 2014, biće završena u decembru.

Proizvodnja vozila biće pokrenuta u januaru 2016, a kapacitet fabrike je 300.000 automobila godišnje. Prvi model koji će se izrađivati u Kijinom meksičkom pogonu biće limuzina Forte a ubrzo će uslediti i početak proizvodnje ostalih modela.

Osim na meksičkom tržištu, vozila iz ove fabrike će se prodavati i u brojnim zemljama u regionu, prvenstveno u SAD i Južnoj Americi, s obzirom da Meksiko ima potpisane bescarinske sporazume sa SAD, Kanadom i skoro svim zemljama Latinske Amerike.

Posao u fabrici dobće oko 3.000 ljudi.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)