Datum:

27.09.2013. 10:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7037 pregleda

Nova generacija Kijinog MPV vozila Carens dobila je maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testu.

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući visokim ocenama u oblasti zaštite odraslih putnika (94%), dece (76%), kao i zahvaljujući elektronskim sigurnosnim sistemima (81%), ali i u segmentu zaštite pešaka gde je ostvarn rezultat od 64%.

Ocenjivači EuroNCAP-a dali su Carensu maksimalni broj bodova za bočnu zaštitu kod udara u prepreku, za zaštitu 18-omesečnog deteta, zaštitu vrata putnika na prednjim sedištima i zaštitu nogu pešaka prilikom udara.

Carensova standardna sigurnosna oprema uključuje 6 sigurnosnih vazdušnih jastuka (prednji i bočni vazdušni jastuci i bočne vazdušne zavese), upozorenja za neprivezane sigurnosne pojaseve (napred i pozadi), elektronski sistem stabilnosti (ESC), pomoć kod polaženja uzbrdo, HAC (Hill Assist Control), i sistem ESS (Emergency Stop Signal), kod kojeg u slučaju snažnog kočenja počinju naizmenično da se pale i gase sva stop svetla, upozoravući vozila iza na iznenadno kočenje.

Ovim rezultatom na testovima bezbednosti novi Carens se pridružio ostalim Kijinin modelima (Cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento), koji su takođe osvojili 5 zvezdica na EuroNCAP bodovanju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)