Datum:

25.10.2014. 23:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2747 pregleda

Mnogi vozači se bune kada ih policija zaustavi i kazni zbog saobraćajnog prekršaja, čak i kada znaju da su krivi. A kako biste reagovali kad bi vas kaznili zbog toga što ste poštovali propise?

Engleska policija tri dana je kažnjavala vozače na jednom delu puta u Južnom Jorkširu zbog prekoračenja brzine, iako su oni poštovali ograničenje ispisano na saobraćajnim znacima.

Ispostavilo se da su nepoznata lica preko pravih znakova, na kojima je brzina ograničena na 30 milja na sat (48 km/h), postavili lažne oznake koje pokazuju da je dozvoljeno voziti do 40 milja na sat (64 km/h).

Tako su mnogi vozači, koji su se pridržavali propisa i kretali u okvirima ograničenja ispisanog na saobraćajnom znaku, kažnjeni jer ih je snimila mobilna saobraćajna kamera za prekoračenje brzine.

Lokalne vlasti uklonile su lažne znakove tek posle tri dana, pošto se jedan od kažnjenih vozača požalio novinarima.

Policija nije saopštila koliko je osoba nepravedno kažnjeno na ovaj način, a Udruženje britanskih vozača traži od vlasti da se kazne ponište.

“Ne možete kažnjavati vozače zbog toga što su poštovali saobraćajne propise”, kažu u tom udruženju.

Kazna za prekoračenje brzine osim novčanog iznosa podrazumeva i kaznene poene.

Britanski mediji navode da su putari u obavezi da se staraju o ispravnosti saobraćajnih znakova, ali i da je policija dužna da proveri da li je istaknuta odgovarajuća informacija o ograničenju brzine pre nego što nekog kazni.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)