Datum:

27.07.2015. 22:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2291 pregleda

Nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju u SAD će poslati veoma snažnu poruku proizvođačima automobila koji posluju u ovoj zemlji. Naime, najnoviji izveštaji kažu da se privela krau procedura za kažnjavanje Fiat Chrysler Automobilesa u vrednosti od 105 miliona dolara. Pored rekordne kazne, po „The Wall Street Journalu“, FCA će morati da prihvati nezavisnog revizora koji će pratiti procese kompanije vezane za bezbednost i povlačenje vozila iz saobraćaja, a kompanija će biti primorana da otkupi nazad neka opozvana vozila.

U drugim slučajevima, kao što je sporan rezervoar goriva u Jeepu Grand Cherokee i Libertyju, koji može potencijalno da se zapali, FCA će ponuditi finansijsku motivaciju za vlasnike da se izvrše neophodne popravke, ili da se izvrši zamena za novija vozila, kaže se u izveštaju. FCA bi mogla da redukuje kaznu ukoliko ispuni neke uslove, mada oni još uvek nisu izneseni u detaljima.

Ovi potezi protiv FCA su preduzeti nakon što je NHTSA započela istragu u više od dvadeset odvojenih slučajeva, za koje vlasti tvrde da FCA nije ispratila procedure vezane za povlačenje vozila i defekte koji su ugrozili bezbednost. U te bezbednosne propuste je uključeno više od 11 miliona vozila, koja su trenutno u rukama svojih vlasnika. Ova procedura i kažnjavanje FCA su odvojeni od istrage i problema u vezi sa Chryslerovim Uconnect sistemom, koji je omogućio hakerima da preuzmu kontrolu nad sistemima vozila daljinskim putem.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)