Datum:

10.03.2020. 21:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jutros rano Vlada Italije je donela meru bez presedana u Evropi. Gotovo cela severna Italija od Milana do Venecije, ili 16 miliona ljudi nalaze se u karantinu zbog epidemine korona virusa.

Ulazi i izlazi iz te velike zone na severu Italije od sada su jako ograničeni, navodi se u ukazu.

Prema merama koje se uvode ukazom, u celoj zemlji biće zatvoreni bioskopi, pozorišta, muzeji, pabovi, škole plesa, teretane, diskoteke i ostala slična mesta, bazeni i skijaški centri.

Ova odluka potencijalno stvara i velike nedoumice oko održavanja šampionata F1 budući da je ekipa Ferrarija locirana u gradu Modena koji se takođe nalazi u karantinu.

Isti problem je i kod snabdevača guma za F1, firmu Pirelli koja takođe gravitira ovoj zoni.

Srećom, najveći deo ljudstva i opreme se iz Barselone sa poslednjih testova seli direktno u Australiju gde se vozi prvi ovogodišnji GP Formule 1, ali je saopšteno da je deo ključnih stručnjaka Ferrarija i tima AlfaTauri zarobljeno u karantinu.

Što se tiče vozača Ferrarija Charles Leclerca i Sebastiana Vettela ne treba brinuti, oni su na sigurnom kod svojih kuća u Monaku.

Oni članovi tima koji su već na putu, sigurno bar do posle treće trke za GP Vijetnama neće moći da se vrate u svoju centralu u Maranelu.

Sve u svemu vrlo neizvesno, jer je FIA izjavila „No Ferrari, No Australian GP“!

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)