Datum:

05.05.2017. 23:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na internetu se osvanule fotografije stotine robota za proizvodnu liniju električnog Tesle koja će označiti prekretnicu su svetu automobila.

Manje od tri meseca deli nas od starta proizvodnje Modela 3, prvog Teslinog modela za mase i ujedno prvog porodičnog automobila sa električnim pogonom i cenom koja može parirati automobilima s konvencionalnim pogonom.

Prvi primerci već su sišli s proizvodne trake, koja sudeći po fotografijama još uvek nije dovršena. Na internetu su osvanule fotografije ogromnog kontingenta robota koji je Tesli isporučila nemačka kompanija Kuka Robotics. Gotovo 500 robota stiglo je u Teslinu fabriku u Freemontu. Oni će u naredne dve nedelje biti implementirani u proizvodni proces.

Ilon Mask je najavio kako će se tokom proizvodnje unapređivati proizvodna linija modela, a konačni cilj je uspostaviti potpuno automatizovanu proizvodnju lišenu ljudi. Ljudski resursi koristiće se u održavanju mašina, njihovom nadzoru i mogućem usavršavanju samog proizvodnog procesa. U praksi to znači da trenutna brzina proizvodne linije od 5 cm/s mora u slučaju novog modela porasti na neverovatnih 1 m/s.

Zaposleni iz Kuka Roboticsa je prilikom objave fotografija na jednom forumu naglasio kako će ugradnja robota i puštanje u pogon trajati oko dva meseca. Recimo i kako će buduće linije imati i više od 500 robota, a Mask je izjavio kako na proizvodnji jednog vozila simultano može raditi i do 15 robota.

Foto: Southeast Traders, Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)