Datum:

27.12.2012. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3168 pregleda

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Stojadin Jovanović o tri godine rada: Kampanje su bile namenjene vozačima mopeda i motocikala, vozačima traktora, pešacima i posebno deci.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije 25. decembra obeležila je tri godine od svog osnivanja. Za kratko vreme, Agencija je u svim oblastima iz svoje nadležnosti uspela da uspostavi kvalitet u svom radu i krene ka izgradnji sistema upravljanja bezbednošću saobraćaja.

Javnost su svakako najviše privukli seminari za unapređenje znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola. Tokom ove godine, organizovana su četiri takva seminara, dva u Beogradu, i po jedan u Nišu i Novom Sadu. Takođe, Agencija je organizovala i obuku i sertifikovanje o posebnoj osposobljenosti predavača za unapređenje znanja onih koji su ostali bez vozačke dozvole. Prijavljeni kandidati zadovoljni su načinom na koji su seminari vođeni.

Jedna od najvažnijih aktivnosti Agencije jeste uspostavljanje sistema digitalnih tahografa kod nas. Za to je bilo neophodno doneti Pravilnik o radionicama za tahografe i pravilnik koji se odnosi na tehničare u radionici za tahografe. U vezi s tim uspostavljen je sistem izdavanja memorijskih kartica, organizovano je polaganje ispita za tehničare u radionici za tahografe i izdavanje licenci. Takođe, vršeno je utvrđivanje ispunjenosti uslova radionica za tahografe i organizovano je izdavanje dozvola za njihov rad. Ovim postupkom su u potpunosti stvoreni uslovi za njih i uspostavljen je sistem digitalnih tahografa u Republici Srbiji.

Agencija za bezbednost saobraćaja proširivala je tokom ove godine međunarodnu saradnju, učestvovanjem u mnogobrojnim programima, ali i organizujući skupove, kao što je nedavno održana 31. PIN Talk konferencija u Beogradu, u organizaciji Evropskog saveta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)