Datum:

15.02.2015. 23:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2892 pregleda

Britanska policija preduzima ozbiljne mere protiv vozača koji prave saobraćajne prekršaje. Pokrivenost kamerama za kontrolu brzine je izuzetna, predložena je i upotreba senzora za detektovanje istrošenih pneumatika, a čak ima i volontera sa radarima. Engleski policajci su spremili još jedno „lukavstvo“ protiv nesavesnih vozača, tako što neoznačenim kamionom prate „zbivanja“.

Tim se sastoji od dva policajca, jednog koji vozi i drugog sa kamerom. Dotični MAN stupa u akciju 30. marta, a plan je da se uoči da li vozači rade nešto nedozvoljeno prilikom vožnje poput razgovaranja preko mobilnog telefona i slanja poruka. Ukoliko patrolni kamion „detektuje“ nekoga u „nedelu“, kontaktira se najbliža policijska stanica koja preuzima dalje mere. Vlasti očekuju da će se pomoću ovog „stelt“ metoda kazniti hiljade vozača.

Policija je izvršila tromesečne testove prošle godine zaustavivši 436 vozila koja su počinila 462 prekršaja. Najčešći prekršaj je upotreba mobilnog telefona. „Cilj proširivanja ovog projekta na nacionalnom planu nije prihod već unapređivanje ponašanja vozača“, rekao je portparol Agencije za saobraćaj.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)