Datum:

23.05.2012. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6192 pregleda

Obilaznica oko Beograda rasteretila je centar od teretnjaka. Mnogi šoferi se ne snalaze, ne prate znakove, zalutaju, pa prave saobraćajne prekršaje. Za neupućene, strance, komšije iz susednih gradova, pa i Beograđane koji nemaju potrebu da se često nađu na transverzali Batajnica – Bubanj potok, prva začkoljica je isključenje za Batajnicu.

Ako se vozač nalazi na Novosadskom auto-putu u smeru prema Beogradu i želi da stigne do Batajnice ili Zemuna, mora da otvori četvoro očiju, jer ukoliko na vreme ne uoči nove znakove i ne isključi se kod skretanja za Nove Banovce, moraće da nastavi bar još 10-15 kilometara pravo, do Dobanovaca, a odatle ka željenoj destinaciji.Putari kažu da će povratak na Stari novosadski put biti moguć tek kada se završe silazne rampe na prvom kilometru novoizgrađenog vijadukta.

“Od početka maja saobraćaj koji se odvija na auto-putu E-75 usmeren je prema novoizgrađenoj obilaznici oko Beograda, deonica Batajnica – Dobanovci” , kažu u “Putevima Srbije”.

Na pomenutoj deonici saobraćaj se odvija dvosmerno, desnom kolovoznom trakom. Vozila koja saobraćaju iz pravca Novog Sada ka Beogradu, do centra grada dolaze preko novoizgrađene petlje “Dobanovci”, a oni koji idu u pravcu Batajnice i Zemuna, posebno naglašavamo da se obavezno isključe na petlji “Novi Banovci”.

Šoferi nailaze na sličan problem i kada izađu iz novog tunela “Straževica”, ukoliko hoće da umesto ka Avalskom putu ili Bubanj potoku, skrenu prema Rakovici.

U tom slučaju moraju da od tunela nastave pravo do skretanja za Resnik, okrenu se na raskrsnici i vrate u smer koji ih vodi prema gradu. Ni vozila koja dolaze iz Rakovice ne mogu tek tako da skrenu u tunel koji će ih odvesti na obilaznicu, već moraju da “kruže”.

Mada poteškoće postoje, kada kompletna obilaznica i silazno-uzlazni putevi budu završeni, vozači će mnogo lakše i brže prelaziti distancu od Bubanj potoka do Batajnice. Pritom će novi koridor povezati i sva tri auto-puta – za Niš, Zagreb i Novi Sad. Prednosti novootvorene deonice obilaznice od Batajnice do Dobanovaca već vide oni koji putuju Novosadskim putem i žele da odu do Surčina ili aerodroma “Nikola Tesla” jer više ne moraju da prolaze kroz grad.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)