Datum:

21.10.2018. 9:08

Autor:

Ina Poljak

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kažu kamiondžije širom sveta imaju jednu uzrečicu koja u slobodnom prevodu glasi: Kad je teško pozovi “aroks”…

A šta sve može ovaj kamion iz radionice “Mercedes-benca” uverili su se brojni novinari ali i potencijalni kupci na izuzetnoj prezentaciji koju je kompanija “Star import” iz Beograda generalni distributer za “Mercedes-Benz” u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Albaniji organizovala u spektakularnom ambijentu kamenoloma “Iva-Agrar” u Stepanovu nedaleko od Lajkovca.

Mesečev pejzaž, oblaci prašine, staze koje krivudaju kamenolomom, opasno blizu rubovima provalije, sa neverovatnim nagibima,prevojima, prelazima…teško da ima težih terena ali i boljih za demonstraciju “mišića”.

A “aroks” natovaren sa 40 tona usitnjenog kamena, sa lakoćom ne samo da prolazi ovim bespućem već i na svaki zahtev novinara, snimatelja stane, “pozira”, pa opet bez obzira da li prašnjavi drum vodi uzbrdo ili nizbrdo, bez po muke kreće…

Pri tome vozač u kabini uživa u punom komforu…

“Aroks” je spreman za svaku namenu, za svako gradilište i za put do njega. Od sandučara, preko beton-miksera do teških kipera. “Mercedes-Benz arocs” je specijalista koji pokriva čitav repertoar građevinskog transporta. Širok asortiman kabina, motora, varijanti pogona i konfiguracija točkova osigurava da je u stanju da se nosi sa svim vrstama primene. Kiper, transport materijala ili teška tegljača – A “aroks” se svakog puta uklapa u račun. Nove varijante su ove godine dodate u Arocs, postavljajući nove kriterijume u praktičnosti, efikasnosti i sigurnosti, kao i udobnosti.

U Stepanovu u kamenolomu koji oduzima dah, predstavljeni su najsavremeniji sistemi upravljanja, kočenja, menjača, ali i bitno poboljšanog komfora…

“Aroks” je kamion koji je tu kada je teško.

Tehnički podaci

  • Međuosovinsko rastojanje: 3.700 mm
  • Masa: 7.344 kg
  • Motor: OM 460 R6
  • Zapremina:10,7 lit.
  • Snaga: 455 KS
  • Obrtni moment: 2.200 Nm
  • Rezervoar za gorivo: 300 lit.
  • Rezervoar za “ad blu”: 60 lit.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)