Datum:

29.11.2016. 10:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Verovali ili ne, kamere koje snimaju brzinu saobraćaja su opasne za vozače! Naime, istraživanje sprovedeno u Engleskoj pokazuje da vozači koče snažno i agresivno kada naiđu na kameru, kako bi izbegli kazne i tako povećavaju šansu da dođe do nezgode.

Više hiljada automobila je bilo opremljeno uređajima koji beleže sve podatke, a čak u 80 odsto slučajeva se pokazalo da vozači voze brže nego što je dozvoljeno, a zatim koče punom snagom kako bi vožnju prilagodili propisima. Stručnjaci kažu da se u takvim slučajevima opasnost od sudara duplira i da je vreme da se pronađe novi pristup ako želimo da saobraćajnice postanu bezbednije. Takođe, veliki broj vozača priznaje da se kreće brzinom većom od dozvoljene jer znaju gde su kamere tačno raspoređene.

Izvor: Moj auto

1 komentar
 1. Vasa

  Opasan je i policajac sto iskace iz zbunja!

  Norvezani su to lepo resili, stotinjak metara ispred kamere stave tablu sa obavestenjem da je tu instalirana kamera a ispod table je znak za ogranicenje brzine.

  Nema sanse da ne ukapiras koja je dozvoljena brzina i da se lepo i na vreme polako prilagodis novom ogranicenju.
  Ili stave dve kamere u nizu pa ispred tablu da je rec o kamerama koje mere prosecno vreme i preracunavaju brzinu. U svakom slucaju na vreme si informisan.
  Mislim da je to fer.
  Tako bi trebalo i kod nas.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)