Datum:

26.09.2014. 10:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6829 pregleda

Iz Švedske i dalje nema dobrih vesti za ljubitelje automobila marke Saab, ali ni za zaposlene u toj kompaniji, s obzirom da je novi vlasnik, konzorcijum NEVS, najavio otpuštanje 200 radnika.

Mrcvarenje Saaba se nastavlja. Nakon zaustavljanja tek započete proizvodnje zbog odustajanja jednog od investitira i najava novog bankrota usled neizmirenih dugova, kompanija je saopštila da je prinuđena da otpusti 200 zaposlenih, više od trećine svoje radne snage, kako bi opstala.

“Ovakva odluka doneta je zbog smanjenog obima posla”, navodi se u saopštenju NEVS-a, koja je od juna 2012. novi vlasnik Saaba.

“Otpuštanja će uslediti do kraja septembra kako bismo ubrzano smanjili troškove kompanije tokom perioda reorganizacije poslovanja”, navodi NEVS, i dodaje da će kompanija biti u stanju da obnovi proizvodnju sa preostalih 350 zaposlenih ako pregovori sa novim investitorima daju rezultata.

Prema pisanju švedskih medija, konzorcijum NEVS trenutno je u pregovorima sa indijskim proizvođačem automobila Mahindrom i kineskom kompanijom Dongfeng.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)