Datum:

09.08.2015. 11:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2949 pregleda

Rock and Roll i Rolls-Royce idu ruku pod ruku još od početaka ove forme popularne muzike. Čak imaju i iste inicijale! Ovih dana iz Goodwooda siže vest o posebnom izdanju modela Wraith, čija je tema rok muzika.

“Wraith inspired by Music” nastupa u karoseriji obojenoj u nijansu koja nosi naziv “lirsko bakarna”. Poklopci zvučnika su takođe u boji bakra, a gravura “bespoke audio”, upućuje na muzički hardver posebno skrojen za one sa najprefinjenijim sluhom. Dinamički raspon zvuka plasiran je iz pojačala od 1300 W i 18 zvučnika, pri čemu su “exciteri” smešteni u tapacirung krova. Ideja je da se se simulira doživljaj slušanja muzike “uživo”. Posebni mikrofoni nadziru ambijent i spoljne zvukove, radi automatskog prilagođavanja glasnoće i drugih podešavanja.

Bakarni detalji prisutni su na vratima a okviri istrumenata po boji i teksturi potsećaju na vinil ploče. Možda je neko jeftino pretopio, neprodate Šabanove albume?

O vezi između Elvisa, Lenona i Rollsa, pisali smo u našem magazinu. A što se tiče rok legende da je bubnjar grupe “The Who” Keith Moon potpomognut maliganima uleteo Rollsom u bazen, stiglo nam je zvanično saopštenje od marketinga Rolls Roycea.

Reč je zapravo o mešavini dokumentovanog događaja i lovačke priče koju je sam Moon širio u intervjuima počev od 1972.

Činjenica je da je Moon jedne večeri došao kući, parkirao Rolls na padini bazena u izgradnji i izgleda zaboravio da povuče ručnu kočnicu. Automobil se graciozno spustio niz padinu i zaustavio na dnu još uvek praznog bazena.

Drugi događaj vezan je za prolavu Munovog 21. rođendana. To veče tokom američke turneje, došlo je u u hotelu do okršaja u gađanju tortama izumeđu članova grupa The Who i Hermans Hermits. Šlag na torti ove akcije demoliranja hotela imao je nešto duži fitilj. Nešto ranije tog dana Moon je odlučio sebe da časti za rođendan , preuzevši kod lokalnog dilera novi Lincoln Continental. Plaćanje je izgleda dogovoreno na “dođem ti”. U toku rata tortama, stigla je poruka od dilera da Lincolna ipak neće moći da naplate sa bankovnog računa grupe. Iznervirani Moon, parkirao je Lincolna u dekorativni bazenčić ispred hotela. Zatim je nazvao dilera i rekao: “Ništa od kupovine, dođite da pokupite ovaj krš”.

Pogledajte video u kome nastupa Lenonov Rolls, a prikazano je i umetničko viđenje leta Moonovg Rollsa u bazen.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)