Datum:

13.10.2012. 23:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8922 pregleda

Iako na prvi pogled izgleda neizvodljivo, ponekad je moguće izvući se i iz najgorih situacija u kojima se možete naći u saobraćaju.

Priča je veoma lako mogla da se završi tragično po njena aktere, da nije bilo dobre reakcije vozača iz čijeg automobila je snimljen čitav događaj. 

Zahvaljujući pribranosti uspeo je da izbegne direktan sudar sa automobilom koji mu je, pretičući autobus, nailazio iz suprotnog smera.

Vozač iz automobila u kojem se nalazi kamera uspeo je da ostane fokusiran na prazan prostor između dva vozila koja su mu išla u susret. Uz konstantno korigovanje pravca i oštro kočenje, ova grozna situacija završila se na najbolji mogući način. 

Tome su pored veštine vozača doprinele i karakteristike automobila kojim je on upravljao, i koji se odlično pokazao prilikom oštrog manevra. I ostali učesnici u ovom incidentu bili su pribrani, pa su se pomerili levo i desno toliko da je ostalo dovoljno prostora da se treći automobil provuče između njih. 

Mnogi vozači se u ovakvim i sličnim situacijama fokusiraju na predmete koji ih ugrožavaju i zbog toga nisu u stanju da izbegnu sudar, iako je to često moguće izvesti. Takvo ponašanje objašnjava se time da mozak čoveka utiče da se on usredsredi samo na prepreku, umesto da reaguje kako bi se spasao.

Iako je svaka pojedinačna situacija slučaj za sebe, važno je fokusirati se na izlaz iz problema umesto na prepreku.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)