Datum:

21.08.2013. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9543 pregleda

Kada Konkord dostigne 400 km/h na pisti, on poleti. Kako onda uspevate da zadržite na stazi Bugatti 16.4 Veyron Super Sport pri brzini od 431 km/h? Samo dve ruke kontrolišu snagu od 1,200 konja za volanom, i vi želite da budete sigurni da će ti točkovi ići tačno tamo gde vi želite. U tome leži lepota ovog izuzetnog superautomobila, koji može biti vaš za samo 1,95 miliona evra. U najekstremnijim mogućim uslovima vožnje– pri zaslepljujućoj brzini –Bugatti 16.4 Veyron Super Sport se izuzetno istrajno drži puta i pruža svom srećnom vožaču neverovatnu preciznost.

Ekstremna brzina, ekstremna bezbednost

Nije iznenađenje da najbrži proizvedeni automobil na svetu ima nekoliko tajni. Konkretno, tehnologija stoji iza njegovih pneumatika. Inžinjeri u Bugatti-ju su znali da imaju sve što je potrebno da stvore najuzvišenije čudovište pod haubom. Ali kako ga ukrotiti da pruža podjednako uzvišene performanse? Jasno, nijedan običan pneumatik ne može biti na visini ovog zadatka, pa su se udružili sa inžinjerima iz Michelin-a u vrhunskom tehnološkom istraživačkom centru u Laduu, Francuska. Njihova misija? Da stvore idealan pneumatik za ovaj izuzetni automobil, dizajniran da odgovara velikim brzinama Veyron-a. Takav pneumatik će morati da pruži optimalne performanse bezbednosti sa superiornim kvalitetima držanja, kočenja i upravljanja. Pneumatik koji redefiniše užitak u vožnji. Pobednik ovog strateškog izbora je baziran na karkasi koja
pričvršćuje pneumatik vertikalno na naplatak, čime postaje nemoguće da se ovo dvoje razdvoje. Ovaj pneumatik ima nizak profil za odlično upravljanje, dok bočni zidovi ostaju fleksibilni radi praktične udobnosti u vožnji.

Tehnologija koja pobeđuje

Sa 16 cilindra, 4 turbopunjača, i konstantnim pogonom na četiri točka, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport bio je spreman da preuzme najpoželjniju titulu: najbrži automobil na svetu. Ali bez tih pneumatika, ko zna kakva bii priča ovog automobila bila danas. Ovaj test vrhunskog upravljanja na putu pomaže Michelin pneumaticima da razviju svoju vodeću preciznost i bezbednost, performanse koje možete naći u MICHELIN Pilot Sport. Zaista, ovaj proizvođač pneumatika najbolje prenosi svoje umeće iz laboratorija na drum.

Trenutak koji je promenio istoriju

3. jula 2010, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport oborio je svetski rekord u brzini za drumska vozila. Bugatti-jev zvanični vozač, Pierre-Henri Raphanel, nalazio se iza volana na Volkswagen-ovoj test stazi blizu Wolfsburg. Predstavnici nemačke organizacije TÜV i Ginisove knjige rekorda budno su pratili ovaj događaj popunjavajući razne tabele i koristeći hronometre.
Zvanični rezultat: 431 km/h.

Saznajte vise o svetu pneumatika visokih performansi, michelin.rs

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)