Datum:

04.04.2013. 10:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4059 pregleda

Mislite da je privilegija raditi u jednoj velikoj kompaniji kao što je “Ferari”? U potpunosti ste u pravu. Ne samo što radnici svetski poznatog proizvođača sportskih automobila imaju priliku da gotovo svakodnevno učestvuju u proizvodnji jednih od najpoželjnijih automobila na svetu, već se njihove plate teško mogu meriti sa ostatkom Evropskog kontinenta, posebno njegovog istočnog i južnog dela.

U vremenu krize, kada proizvođači koji su svoju poslovnu strategiju bazirali na modelima srednje i niže klase trpe velike gubitke, koji prete da ugroze njihovo stabilno poslovanje, dotle proizvođači luksuznih automobila razmišljaju o sasvim drugim stvarima.

Kao rezultat dobrog poslovanja, kompanija iz Maranela odlučila je pre izvesnog vremena da svojim radnicima podeli značajna finansijska sredstva u vidu tri mesečne plate i dodatnih bonusa.

Ovu lepu vest za sve zaposlene u “Ferariju” najavio je izvršni direktor Luka di Montecemolo tokom Salona automobila u Ženevi. On je tom prilikom objasnio da se radi o nagradi za dobro finansijsko poslovanje u periodu 2010-2012. godine. To znači da je svaki od 3.000 zaposlenih primio dodatak u iznosu od tri plate.

Sigurno se pitate koliko je to novca? Ako uzmemo u obzir da je minimalna zarada u “Ferariju” 1.500 evra, jasno je da oni sa “minimalcem” dobijaju 4.500 evra, što uz bonus za odlične rezultate u prošloj godini od 4.000 evra znači da će svaki radnik dobiti po minimum 8.500 evra!

U pismu koje je Di Montecemolo uputio radnicima, sem zahvalnosti na uloženom trudu i obaveštenja o nagradi, stoji i obećanje da će se slični bonusi isplaćivati i 2016. godine, kada se budu sumirali rezultati u periodu 2013-2015. godine.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)