Datum:

13.05.2013. 16:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4610 pregleda

Italija je domovina superautomobila, zemlja u kojoj se na svega nekoliko desetina kilometara udaljenosti proizvode neki od najpoželjnijih automobila današnjice – Ferrari, Lamborghini, Pagani i Maserati.

Ceo svet luduje za ovim proizvodima, a ni Italijani nisu imuni na njihove čari, ali otkako je krenula financijskom krizom uzrokovana recesija u Evropi, najveći pad prodaje tamošnji su proizvođači, pomalo paradoksalno, zabeležili upravo na domaćem tržištu.

Ferrari je 2010. u Italiji prodao 685 automobila, a prošle godine tek 248. Maserati je u istom periodu sa 499 automobila spao na tek 115, a u Lamborghiniju mesečnu prodaju svojih vozila mogu izbrojati na prste jedne ruke.

Stope pada su veće nego u drugim evropskim zemljama, a glavni krivac je, prema rečima prvog čoveka Ferrarija Luce di Montezomela, vlada.

Ferrarijev direktor optužio je vladu za niz negativnih mera, između ostalog za davanje prevelikih ovlašćenja finansijskoj policiji. Kakvih ovlašćenja?

Prošle zime poreznici su upali u mondesko skijalište i tamo zaustavili više od 240 luksuznih automobila. Proverom podataka ustanovili su da je svaki šesti vozač u poreznoj prijavi naveo mnogo manje prihode od nužnih za posedovanje skupocenog vozila.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)