Datum:

26.12.2016. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kia je objavila prve zvanične crteže nove generacije malog gradskog modela Picanto.

Aktuelni model koji je debitovao 2011. godine, uskoro će dobiti svog naslednika a sudeći na osnovu dizajnerskih skica, treća generacija donosi veliki napredak u odnosu na odlazeći Picanto. 

Stilski, automobil je atraktivniji od prethodnika. Izmenjene su i proporcije, pa Picanto izgleda za broj veći u poređenju sa odlazećim modelom.

Sa novom maskom, prednjim branikom i farovima, podseća na novi Rio, koji je predstavljen u septembru. Verzija koja je prikazana na crtežima ima proširene lukove blatobrana, što uz agresivniji prednji deo automobilu daje sportsku notu. 

Znatno je unapređena i unutrašnjost u kojoj dominira centralno postavljeni displej multimedijalnog sistema. Iako treba naglasiti da je na skici predstavljen automobil sa najbogatijim paketom opreme i automatskim menjačem, utisak je da je enterijer znatno skladniji i luksuzniji nego u aktuelnom Picantu.

Očekuje se da će novi model imati premijeru početkom 2017, najverovatnije na ženevskom auto-salonu, a pogoniće ga paleta 1.0 i 1.2 litarskih motora.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)