Datum:

05.03.2020. 21:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Poznati proizvođač automobilskih guma predstavio je novi revolucionarni i biorazgradivi konceptualni pneumatik.

Kompanija Goodyear zasnovala je vizionarski koncept pneumatika reCharge na temeljima svoje istorije duže od 120 godina i bogatih iskustava.

Pored stoprocentne biološke razgradivosti smeše gazećeg sloja i revolucionarne mogućnosti samoobnavljanja, ovaj pneumatik odlikuje i prilagođavanje individualnim potrebama svakog vozača, ali i jednostavno održavanje, objašnjava proizvođač.

U pneumatiku reCharge je udružen čitav niz inovativnih funkcija utemeljenih na tri stuba – prilagodljivost, trajnost i jednostavno održavanje.

Srž koncepta predstavlja izvanredno izdržljiva i stoprocentne biorazgradiva smeša gazećeg sloja napravljena od biološkog materijala i ojačana vlaknima za koja je Goodyear pronašao inspiraciju u jednom od najizdržljivijih materijala na svetu – svilenim nitima pauka.

Gazeći sloj može da se obnovi specijalno prilagođenim kapsulama, što bitno pojednostavljuje postupak zamene pneumatika.

Kapsule za punjenje, koje sadrže specijalno hemijsko jedinjenje, omogućavaju obnavljanje gazećeg sloja i postupno menjanje i prilagođavanje pneumatika vremenskim uslovima, uslovima na putu, ili jednostavno vašem načinu vožnje.

O tome brine veštačka inteligencija koja kreira profil vozača, na osnovu kojeg se pravi hemijsko jedinjenje i time jedinstven gazeći sloj po meri svakog pojedinca.

Pneumatik takođe odlikuju laka ne-pneumatska konstrukcija, te visoka i uska struktura.

Robusna konstrukcija je vrlo jednostavna za održavanje, jer u potpunosti otklanja potrebu da proveravate pritisak i brigu da će pneumatik da se probuši.

(Foto: Goodyear promo)

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)