Datum:

16.05.2011. 19:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6129 pregleda

Svima onima koji veruju da mogu da prevare ili izbegnu zakon, omča oko vrata se polako, ali sasvim sigurno zateže. U Evropi, pooštrenje se najpre primećuje u Francuskoj, čije vlasti rade na promeni pravila igre o kršenju saobraćajnih zakona i pravila. Trenutno se se namerili na jednu jedinu metu: brzinu.

Najveća, a trenutno i ona o kojoj se najviše diskutuje i raspravlja – promena uključuje ukidanje radarskih detektora. Posedovanje ove naprave vozaču omogućava registrovanje saobraćajnih kamera i policijskih radara. Posedovanje ovakve sprave uskoro će se smatrati kršenjem zakona i kada ta odluka stupi na snagu, bez sumnje će prouzrokovati glavobolju svima onima koji se odvaže da je koriste. Konkretno, kazna iznosi 1500 evra i 6 kaznenih poena.

Zakonski propisi pokrivaju i prodaju radarskih detektora, a kazna za to delo je 30.000 evra i, u zakonom određenim slučajevima, 2 godine zatvora. Pa ko voli nek’ izvoli.

Oni koji se i dalje nadaju da će moći da se provuku sa neprilagođenim brzinama, uprkos zabrani posedovanja radara, imaće poteškoće sa tim, obzirom da Francuska vlast planira da ukloni znake koje vozače upozoravaju na saobraćajne kamere, tako da će Francuzi za volanom morati da zapamte lokacije već postavljenih 2800 fiksinih i 1000 dodatnih kamera koje će biti postavljene do kraja iduće godine.

Za one koji budu uhvaćeni u prekršaju, odnosno prekoračenju propisane brzine, kazne će biti pooštrene. Pored novčanih (koje mogu dostići i cifru od 3750 evra), francuske vlasti moći će da propišu i zatvorsku kaznu u trajanju i do 3 meseca.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)