Datum:

30.05.2016. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor dizajna u BMW-u Adrian van Huidonk otkrio je detalje o prvom SUV-u iz Rolls-Roycea koji se zove “Cullinan”. On je ovaj automobil opisao kao “istinski poseban” i naglasio da ljubitelji ovog luksuznog brenda nemaju razloga za brigu, zato što ovaj RR neće izgledati kao monster truck.

Cullinan bi u prodaju trebalo da uđe krajem 2018. godine, a van Huidonk kaže da će to biti zabavno vozilo koje će bez problema moći da se vozi svakodnevno. Atraktivan SUV za sve terene nudiće kvalitet vožnje kakav se i očekuje od Rolls-Roycea, ali sa povećanim klirensom i sistemom pogona na sva četiri točka kako bi se bolje snalazio na nepristupačnim terenima. Njegov glavni rival biće Bentley Bentayga.

Drugih detalja o Cullinanu za sada gotovo i da nema. Poznato je da će se u njegovoj osnovi naći kompletno nova aluminijumska arhitektura, koja će poslužiti kao osnova mnogim modelima ovog proizvođača od 2018. godine. Biće dug koliko i Phantom, sa “suicide” vratima za koja direktor dizajna RR-a Žils Tejlor veruje da su veoma važan deo nasleđa ovog brenda.

Kada je reč o snazi, SUV iz Rolls-Royccea će najverovatnije dobiti unapređeni 6.75-litarski V12 motor koji će snagu slati do sva četiri točka pomoću automatskog menjača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)