Datum:

14.07.2011. 2:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6859 pregleda

Smatrajući individualni gradski prevoz antisocijalnim i prljavim, dva friška diplomca Kraljevskog fakulteta umetnosti dizajnirala su Box (u prevodu ”kutija”), ultimativno ogoljeno vozilo. Za sada postoji samo u formi digitalnih rendera, ali prototip (koji neće biti u funkciji) od septembra će biti izložen u Saobraćajnom muzeju u Londonu.

Box je kvadracikl koji pokreće mala baterija sa opsegom od 40 km i maksimalnom brzinom od 56 km/h. U njega staje četvoro ljudi, a veličinom je nalik na Smart Fortwo. Njegovi tvorci su Džejms Bruks i Ričard Boun, diplomci studijskog programa za dizajn vozila na Kraljevskom fakultetu umetnosti u Londonu. Slike i opisi Box-a nalaze se na njihovom web sajtu.

”Motivacija koja nas je pokrenula da napravimo Box projekat stvar je potrage za iznalaženjem različitih rešenja za potrebe gradskog prevoza,” kažu tvorci na svom web sajtu. Za svoje malo i neobično vozilo kažu da je dizajniran tako da bude robustan, jeftin i lak za održavanje i čišćenje. Pored toga, vozilo komunicira sa mobilnim telefonima i može da nosi i najveći nameštaj koji se može naći u Ikei, kaže ovaj dizajnerski dvojac.

Nema informacija o ceni ovog vozila, ali ni o tome da li će ovaj projekat ikada ugledati svetlost dana.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)