Datum:

08.07.2016. 10:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zbog letnjih temperatura, mnogi zaziru od ulaska u automobil koji je parkiran na suncu. Iako automobili najčešće imaju klima-uređaje, čak je i njima potrebno nekoliko minuta da spuste temperaturu. Ipak, šta činiti do tada?

Zbog letnjih temperatura, mnogi zaziru od ulaska u automobil koji je parkiran na suncu. Osetljivije osobe i hronični bolesnici rizikuju da izgube svest zbog ulaska u „peć“ od automobila, u kome temperature mogu preći i 50 stepeni Celzijusovih.

Iako automobili najčešće imaju klima-uređaje, čak je i njima potrebno nekoliko minuta da spuste temperaturu. Ipak, šta činiti do tada?

Internet, naravno, nudi odgovor na to pitanje, a trikovi koji mogu pomoći vrlo su jednostavni – da se ne biste opekli na volan, kada parkirate automobil bi trebalo da okrenete volan da deo koji ćete kasnije prvi uhvatiti bude s donje strane, a ne na direktnom suncu. 

Naravno, još je bolje ako imate senku, a pomoći će i voda. Dovoljno je mokrom krpom prebrisati vrući volan – voda će odmah ispariti, ali će ipak spustiti temperaturu volana za nekoliko stepeni.

Menjač bi trebalo prekriti bilo kakvom tkaninom, a automobil se može rashladiti i spuštanjem prozora na suvozačevoj strani, kao i naglim otvaranjem i zatvaranjem vozačevih vrata, kao što je prikazano u video-snimku.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)