Datum:

14.10.2012. 23:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3543 pregleda

Ukoliko ste rođeni ’70-ih ili ’80-ih godina prošlog stoleća, a volite automobile, tada vam je u nekom periodu, sigurni smo, na zidu visio poster Lamborghini Countacha.

Bila su to vremena bez sigurnosnih propisa, kada su superautomobili bili rađeni prema načelu – dizajn pre funkcionalnosti – a jedan od automobila koji se posebno isticao nepraktičnošću bio je upravo Lamborghini Countach.

Prvi put predstavljen na autosalonu u Ženevi 1971, Countach je publiku instantno osvojio uglastim, oštrim linijama i beskompromisnim dizajnom koji je vlasnika postavljao u podređenu poziciju. S obzirom na kult obožavanja koji je stvoren oko ovog automobila u poslednjih četrdeset godina – sumnjamo da je ikome to smetalo.

O tome kakav je osećaj posedovati i živeti s Countachem svaki dan, saznajte u video prilogu koji donosimo iznad, a recimo samo da se automobilom unatrag vozi tako da sedite na pragu otvorenih vrata, kroz otvoreni prozor vam u McDonaldsovom drive-in uprodavac ne može dati Big Mac, a za upravljač ćete se smestiti samo ako ste niži od 170 cm i imate broj stopala manji od 43.

Pogledajte.

Izvor: Tportal

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)