Mnogi zaljubljenici u automobile i danas smatraju da dizel motorima nije mesto u putničkim vozilima.

Sa druge strane, većina kupaca se prilikom odabira vrste motora za svoj budući automobil isključivo rukovodi ekonomskim parametrima i ne smeta im da voze dizelaša ako će im to doneti uštedu u potrošnji goriva.

Sviđali se nekom ili ne, tek dizel motori prisutni su u putničkim automobilima skoro osam decenija, a od tada pa do danas značajno su unapređeni.

 

Pioniri u primeni dizel tehnologije u putničkim automobilima bili su nemački proizvođači Mercedes i Hanomag (poznatiji kao proizvođač lokomotiva, poljoprivrednih, teretnih i vojnih vozila), koji su istovremeno, na sajmu automobila u Berlinu 1936. predstavili automobile sa dizel motorima.

Mercedes je prvi krenuo u serijsku proizvodnju, pa se posle pilot serije koja nije bila dostupna u slobodnoj prodaji, već 1937. na tržištu pojavila produkcijska verzija modela 260D.

2

 

Za pogon je upotrebljen četvorocilindrični 2.6 litarski dizelaš koji je bio u stanju da razvije 45 ks pri 3.000 obrtaja, što je bilo dovoljno da automobil težak nešto više od 1,5 tona dostigne maksimalnih 95 km/h.

Mercedes 260D izrađivao se svega tri godine, kada je proizvodnja obustavljena zbog početka Drugog svetskog rata.

Do decembra 1940. sa proizvodnih traka sišlo je 1967 primeraka prvog produkcijskog putničkog automobila sa dizel motorom

Posle okončanja ratnih sukoba, 1949. nasledio ga je manji model sa dizel motorom – Mercedes 170D.

Nakon njega, nemački proizvođač nastavio je da razvija dizelaše, pa se pedesetih godina na tržištu se pojavio unapređeni 180D.

Izvor: B92