Datum:

12.11.2016. 23:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Reno je Salon automobila u Sao Paolu iskoristio da predstavi konceptnu verziju „dastera“ koji se u Brazilu i Južnoj Americi prodaje sa znakom francuskog brenda, a ne Dačije. Njegov službeni naziv je „duster extreme concept“ ali na žalost Reno ne želi da radi na njegovom razvoju. Nadamo se da to, ipak, neće biti konačna odluka.

„Daster ekstrim“ je napravljen da privuče pažnju sa vrhunskim „off-road“ izgledom i sivom karoserijom sa crvenim detaljima i velikim točkovima sa jednim zavrtnjem (na sredini) i terenskim gumama. „Ekstrim“ nudi i dodatni set LED svetala postavljenih na krovu i branicima koji su, takođe, ozbiljno modifikovani kako bi se naglasila robusnost ovog prototipa.

Deo paketa je i prednje vitlo, a dodatno je modifikovan i enterijer. Pod haubom se nalazi 2,0-litarski benzinski motor sa 143 KS (195 Nm) koji može da se poruči u Brazilu, ali ne i u Evropi. Prema fabričkim podacima, „daster ekstrim“ do „stotke“ ubrzava za 10,3 sek. i postiže maskimalnih 180 kilometara na sat.

Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok se snaga i obrtni moment prenose na sve točkove. Reno je najavio da će u zavisnosti od interesovanja biti spreman da kupcima ponudi kompletnu dodatnu opremu sa konceptnog „dastera“.

3

2

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)