Datum:

10.12.2016. 11:54

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagenovi menadžeri bi mogli da završe u južnokorejskim zatvorima.

Nekoliko bivših i aktuelnih Volkswagenovih funkcionera u Južnoj Koreji se takođe suočava sa istragom, koja može da rezultira zatvorskom kaznom.

Volkswagen grupa nikako da se oslobodi problema izazvanih „dizel skandalom“. Ovoga puta je Južna Koreja kaznila kompaniju sa 32 miliona dolara zbog lažnog reklamiranja, što je rekordna suma u ovoj zemlji za takvo delo. Razlog je netačno navođenje ekoloških atributa vozila u reklami, a na meti su i petorica visokih menadžera firme u južnokorejskog diviziji, javlja Rojters.

Reč je o Andreu Konsbruku, koji je trenutno potpredsednik Audijeve prodaje za Ameriku i Terensu Brajsu Džonsonu, vodećem čoveku za prodaju u inostranstvu. Po Rojtersu, oni bi mogli da se suoče sa zatvorskom kaznom do dve godine, kao i novčanom kaznom od 129.120 dolara.

Južnokorejski zvaničnici se nisu libili da odrede ozbiljne kazne protiv Volkswagen grupe. Primera radi, ova dalekoistočna zemlja je već kaznila VW sa 16 miliona dolara u avgustu zbog falsifikovanja rezultata na testovima emisije izduvnih gasova i buke. Takođe, pravni organi su zabranili prodaju 80 modela, uključujući automobile Volkswagena, Audija i Bentleyja. Kompanija je inicijalno htela da tuži vladu da bi ukinula zabranu, ali je odustala. Naime, menadžment je odlučio da je sredstva koja bi bila potrošena na parnicu, bolje uložiti u ponovno usklađivanje pogođenih vozila. 

Što se SAD tiče, tamo je već dostignuta brojka od 14,7 milijardi dolara nadoknade, a dogovor ukljčuje i otkup vredan 10 milijardi dolara za modele sa 2.0 TDI. Nema zvaničnog rešenja još uvek za 3.0 TDI V6.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)