Datum:

10.07.2015. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3281 pregleda

Kragujevačkim “jugom” iz 1989. godine prevalili su put dug 1.435 kilometara od Bojsija u Ajdahu na sevrezapadu Amerike, sve do Los Anđelesa i kažu da je u 90 odsto slučajeva sarađivao.

Ekipa popularnog američkog vebsajta za polovne automobile Edmunds.com, dva američka momka, testirala su “jugo”, automobil kragujevačke Zastave, koji je krajem 80-tih izvožen u SAD.

Na pijaci polovnih automobila u Bojsiju su za 950 dolara kupili belog “jugića” (Yugo GVL), prenebregnuvši upozoronje da vozilo ima određenih problema i da im ne preporučuju dugačak put do Los Anđelesa.

“Put do Los Anđelesa je dug u tim kolima. Daćemo vam flašu rakije. Može vam zatrebati”, bile su reči kojima su ih ispratili.

Sve je, međutim, prošlo u najboljem redu.

Tokom vožje su testirali i maksimalnu brzinu koju automobil može da razvije i uverili se da je 140 kilometara na sat (km/h) moguća misija, doduše na blagoj nizbrdici. Na ravnom putu brzinometar je pokazao 138km/h.

Sticajem okolnosti, test-ekipa je upoznala i suprugu bivšeg vlasnika tog automila, vlasnicu obližnje prodavnice “Bosnia Expreš” koja prodaje hranu i piće sa područja Balkana. U toj prodavnici su kupili “koktu” i “krem bananicu”, tako da su tokom puta imali kompletan doživljaj balkanskih brendova.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)