Datum:

12.02.2011. 22:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 9321 pregleda

Svetski proizvodjači automobila ponudili su, prema oceni analitičara, sirovu snagu i luksuz na Sajmu automobila u Čikagu, umesto “zelenih kola” koja su dobijala apsolutnu prednost na ostalim auto-salonima u SAD, kao što su Detroit ili Los Anđeles.

Sajam u Čikagu je najstarija i najveća američka smotra najnovijih dostignuća autoindustrije.

Vozila koja su dobila najbolji prostor na sajmu pripadaju proizvođačima koji se nadaju da će tipe privući pažnju ljubitelja automobila, ističu analitičari. Američki “Dženeral motors” (GM) predstavio je “kamaro ZL1”, model za 2012. godinu koji će biti opremljen super snažnim motorom V-8 od 6,2 litara, sa 550 konjskih snaga.

“To će biti najbrži ‘kamaro’ koji je do sada ponudio ‘Ševrolet'”, izjavio je Ed Velburn, potpredsednik GM-a zadužen za izradu automobila.

Naziv novog vozila ZL1 je izveden od aluminijskog motora koji je pod tim imenom ugradjivan u sportske autmobile, a razvijan je krajem šezdesetih godina i ugradjivan u “kamaro” iz 1969. godine.

“Krajsler” je pokazao “dodž čardžer SRT8”, model za 2012 s novim motorom HEMI V-8, zapremine 6,4 litara. Ralf Žil, šef marketinga “Krajslerove” robne marke “Dodž” izjavio je da tim vozilom kompanija obnavlja stari brend “Dodž” i širi proizvodnu liniju SRT na 2012. godinu, u okviru plana stabilizacije čitave komapnije.

“Honda” je takodje ponudila snažnije vozilo, predstavljajući novi model za 2012, “akura TL”, nešto agresivniji u odnosu na osnovnu verziju. Unapređena “akura TL” ima novu automatsku transmisiju sa šest brzina koja podiže karakteristike vozila na viši nivo, kazao je Džef Konrad, potpredsednik “Hondinog” odeljenja “Akura” za izradu luksuznih vozila.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)