Datum:

06.12.2016. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Petstoti primerak modela LaFerrari, koji je italijanski proizvođač napravio naknadno kako bi njegovom prodajom pomogao nastradalima u katastrofalnom zemljotresu, nadmašio je sva očekivanja dostigavši na dobrotvotornoj aukciji cenu od čak 7 miliona dolara.

Aukcija je održana proteklog vikenda na Floridi, a nadmetanje kolekcionara i imućnih zaljubljenika u supersportske automobile preraslo je u 10-minutno finale koje je rezultiralo time da je novi vlasnik za ovo vozilo izbrojao 7.000.000 dolara. S obzirom da je početna maloprodajna cena LaFerrarija u Sjedinjenim Državama svojevremeno iznosila 1,4 miliona dolara, jubilarni primerak prodat je za pet puta veću sumu novca. 

Do sada je najviša cena po kojoj je na nekoj aukciji prodat ovaj model iznosila 5,2 miliona dolara. 

Petstoti LaFerrari je u tradicionalnoj crvenoj boji, dok na prednjem delu karoserije ima aplikaciju u bojama italijanske zastave, a u unutrašnjosti pločicu sa oznakom #500. 

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Italiju u avgustu 2016, prvi čovek Ferrarija, Serđo Markione, odlučio je da pomogne nastradalima tako što će napraviti još jedan, 500-ti primerak modela LaFerrari. 

Inače, Ferrari je ovaj model prestao da proizvodi kada je izradio 499 unapred naručenih automobila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)